Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Традиционна класика: Чушки бюрек

Намираме се в сезона на този любим зеленчук

20’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 7-8 средно големи чушки
  • 100 г сирене
  • 3 яйца
  • Брашно
  • 200 мл олио
  • 200 г цедено или обикновено кисело мляко
  • 1 сл.л майонеза
  • 1 с.л. оцет
  • Чубрица
  • Риган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Препечени филийки хляб

Начин на приготвяне:

  1. Печените чушки от буркан, които могат да бъдат и просто предварително изпечени, но задължително червени, се почистват от люспите, семките и дръжките.
  2. В купа се прави пълнката от едно яйце, 100 г сирене, чубрица и риган на вкус.
  3. С нея се напълват чушките и се оставят настрана.
  4. В подходящ съд се разбива 2 яйца, добавя се черен пипер.
  5. В чиния се изсипва брашно.
  6. Загрява се дълбок тиган около 200 мл олио.
  7. Чушките се овалват в брашното и се изтупват. После се потапят от всички страни в яйцето и се изпържват в мазнината.
  8. Прави се сос от 200 г цедено или обикновено кисело мляко, 1 с.л. майонеза и се овкусява с малко сол и черен пипер на вкус. Добавя се и 1 с.л. ябълков или винен оцет, както и наситнен копър. Всичко се разбърква и се слага в хладилника за 20-30 мин.
  9. Чушките бюрек се сервират на порции, сипва се от млечния сос, а отстрани се нареждат препечени филийки хляб.

Дайте оценка:

Тагове: чубрица олио оцет риган яйца чушки кисело мляко хляб майонеза сирене брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче