Необходими продукти:
- 400 г пилешко месо
- Бучка масло и 1 с.л. олио
- ½ краставица, нарязана на тънки пръчици
- Няколко репички, нарязани на колелца
- 200 г настъргано червено зеле
- Две шепи кълнове от броколи
- Тортила питки
За соса:
- 100 г майонеза
- 2 с.л. кисело мляко
- 2 малки скилидки чесън
- Сол и черен пипер на вкус
- Няколко капки лимонов сок
Начин на приготвяне:
- В тиган сложете олиото и маслото и го изчакайте да се разтопи.
- Прибавете пилето и го гответе до придобиване на златист цвят. Ако месото не е било овкусено предварително, добавете малко черен и червен пипер, както и сол на вкус.
- През това време пригответе чесновия сос, като смесите всички съставки и завършите с пресованите скилидки чесън. Трябва да се получи хомогенна и гладка смес.
- Загрейте друг подходящ за питките тортила тиган. Слагайте ги една по една, за да ги загреете.
- Когато са готови, всяка от тях намажете с известно количество от соса и разпределете по равно пилешкото месо и зеленчуците. Накрая полейте отново с чесновата смес и завийте на стегнато руло.