Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За блата:

5 яйца
150 г захар
1/2 ч.л. ванилия
150 г брашно
няколко капки червена сладкарска боя

За крема:

300 мл сладкарска сметана
250 г сирене рикота
5 с.л. пудра захар

прясно мляко
1 банан
ягоди
желатин




Прави се пандишпанов блат. Разделя се на две части, след като е изстинал добре.

Кремът е комбинация от сметаната, кофичка сирене рикота и пудра захар. Първо сметаната се разбива със захарта, а рикотата се добавя последна с бъркане на ръка.

Всеки блат се сиропира с прясно мляко, намазва се с крем. Между блатовете се реди нарязан на кръгчета банан. Отгоре тортата се декорира с ягоди, които са леко желирани.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче