5 яйца
150 г захар
1/2 ч.л. ванилия
150 г брашно
няколко капки червена сладкарска боя
За крема:
300 мл сладкарска сметана
250 г сирене рикота
5 с.л. пудра захар
прясно мляко
1 банан
ягоди
желатин
Прави се пандишпанов блат. Разделя се на две части, след като е изстинал добре.
Кремът е комбинация от сметаната, кофичка сирене рикота и пудра захар. Първо сметаната се разбива със захарта, а рикотата се добавя последна с бъркане на ръка.
Всеки блат се сиропира с прясно мляко, намазва се с крем. Между блатовете се реди нарязан на кръгчета банан. Отгоре тортата се декорира с ягоди, които са леко желирани.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО