Блат:
Кокосови стърготини - 120 г
Белтъци - 4 бр.
Пудра захар - 100 г
Пшенично нишесте - 20 г
Брашно - 20 г
Ванилия - 1 бр.
Крем:
Сметана - 200 мл
Портокалов сок - 200 мл
Жълтъци - 4 бр.
Захар - 100 г
Брашно - 30 г
Масло - 30 г Р
ом - 10 мл
Желатин - 30 г
Портокал - 1 бр.
1. Белтъците и пудрата захар се разбиват на сняг. Внимателно се разбъркват с останалите продукти за блата. Изпичат се 2 блата на 150 градуса до изсушаване.
2. Сметана, 100 г захар и портокалов сок се слагат в съд на котлона да заврят.
3. Жълтъците се разбиват с брашно, нишесте и малко студена сметана. Добавят се по малко от горещите сметана и портокалов сок, след което се връщат в съда на котлона и се бъркат до сгъстяване. Слагат се маслото и ромът и след леко охлаждане кремът се разбърква с разтворения желатин.
4. В съд за торта с кухненска хартия се поставя първият блат, като той не трябва да се доближава до стените на формата. Върху него се нарязват малки парченца от портокал и се излива от крема. Поставя се вторият блат и отново - крем.
5. Тортата се слага на хладно да стегне и се украсява с парченца от портокал.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.