Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта с карамелено кондензирано мляко

От Ирина Витанова Ирина Витанова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за блата:

3 яйца,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч. брашно,
4 с.л. вода,
4 с.л. олио,
1 и 1/2 с.л. какао,
1 /2 бакпулвер.
 
за крема:


1 консерва сварено кондензирано мляко,
половин пакетче масло,
250 мл разбита сладкарска сметана,
1 желатин

за блата :

Яйцата се разбиват със захарта и след това се прибавят и останалати продукти като бакпулвера е смесен в брашното. Пече се както обикновено в тавичка с ширина 28 см. След като изстине се разрязва на две.

за крема:

Кондензираното мляко се разбива с маслото,сметаната отделно и към нея се прибавя разтвореният желатин и се смесва с млякото и маслото и всичко се разбърква до хомогенна смес.

Блатовете се сиропират с обикновен захарен сироп,около 1 ½ ч.чаши

за украсата:

около 200 гр бял шоколад
2 ч.л. маргарин
около 40-50 мл течна сметана ( неразбита )
Всичко се смесва и се стопява на водна баня или в мв на слаби градуси.
Тортата се измазва със сметана и се излива глазурата. Разтопява се малко кафяв шоколад ,правят се ленти от шоколада и се разнасят с клечка.

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца бяла захар какао бакпулвер вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче