Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта с горски плодове

От Велина Стойкова Велина Стойкова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

блатове за торта (домашни или купешки)
400 г течен шоколад
1 кофичка заквасена сметана
ягоди
1 ч.ч. масло на стайна температура
1 с.л. ванилия
4 ч.ч. пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко
шоколад и горски плодове по избор за украса

Течният шоколад и сметаната се смесват и разбъркат до хомогенен цвят. Тортата се реди - ред блат, ред шоколадов крем, ред нарязани ягоди, ред блат и т.н. Разбийте с миксера маслото и постепенно добавете ванилията и пресятата пудра захар, добавяйки чаша по чаша. След като пудрата захар се поеме, добавете прясното мляко и разбийте до получаване на пухкава и гладка смес.

Покрийте тортата с масления крем отгоре и от страни. Оставете в хладилника за няколко часа. Разтопете шоколад и върху хартия за печене направете шоколадовата украса. Довършете тортата с горски плодове.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди пудра захар ванилия прясно мляко заквасена сметана течен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче