блатове за торта (домашни или купешки)
400 г течен шоколад
1 кофичка заквасена сметана
ягоди
1 ч.ч. масло на стайна температура
1 с.л. ванилия
4 ч.ч. пресята пудра захар
2 с.л. прясно мляко
шоколад и горски плодове по избор за украса
Течният шоколад и сметаната се смесват и разбъркат до хомогенен цвят. Тортата се реди - ред блат, ред шоколадов крем, ред нарязани ягоди, ред блат и т.н. Разбийте с миксера маслото и постепенно добавете ванилията и пресятата пудра захар, добавяйки чаша по чаша. След като пудрата захар се поеме, добавете прясното мляко и разбийте до получаване на пухкава и гладка смес.
Покрийте тортата с масления крем отгоре и от страни. Оставете в хладилника за няколко часа. Разтопете шоколад и върху хартия за печене направете шоколадовата украса. Довършете тортата с горски плодове.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.