500 гр. маскарпоне (може с крема сирене ),
200 гр. заквасена сметана,
4 суп.лъж. пудра захар (ако се прави тортата, както в случая, с крема сирене, се слага 150-200 гр. пудра захар),
1 ванилия,
1 пакет обикновени бисквити,
2 суп.лъж. какао,
1 буркан течен шоколад (400 гр.),
1 пакет чаени бисквити какао,
филирани бадеми около 70-80 гр,
В купа правим крема за тортата, като разбъркваме крема сиренето (маскарпонето) със сметаната, захарта и ванилията. В блендер смиламе какаовите бисквити и ги объркваме с какаото. Взимаме форма за торта с големина 24-26 см. И най-отдолу редим обикновените бисквити начупени на половинки (ако е нужно на четвъртинки). Върху бисквитите слагаме половината от крема, слагаме половината от какаовите трохи и заливаме с разтопения течен шоколад (леко се затопля на микровълнова фурна) с около 5-6 суп.лъж. Повтаряме процедурата отново, като редим обикновените бисквити, останалия крем, какаовите трохи. Върху тях слагаме бадемите и заливаме отново с течен шоколад,но се слага на тънка решетка върху бадемите с фунийка или с отрязано найлоново пликче.
Внимание! Тортата трябва да престои в хладилника за около 12 часа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.