1 пакет и половна обикновени бисквити
1 пакет какаови бисквити
200 г сладкарска сметана
1 ванилия
3 с. л. пудра захар
200 г течен шоколад
200 г прясно мляко за топене на бисквитките
За украса:
300 г пресни ягоди
1 пак. желатин
300 мл вода
3 с.л. захар
200 мл течна сладкарска сметана
3 с.л. пудра захар
сладкарска боя
Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната, захарта и ванилията. Разтопяваме течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи. Във форма за торта редим един ред обикновени бисквити, като потапяме за кратко всяка бисквита в прясно мляко. Отгоре слагаме 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад. Втория ред се повтаря по същия начин, като върху кафявите бисквити и течния шоколад слагаме останалия крем маскарпоне. Прибира се в хладилник. Приготвят се ягодите за украсата и се подреждат на тортата, заливат се с водата, смесена със захарта и желатина. След като преседи една нощ в хладилника, се маха подвижния ринг на формата и украсата се довършва отстрани с разбитата с пудра захар сметана и сладкарска боя.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО