Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 голяма кутия сирене маскарпоне
1 пакет и половна обикновени бисквити
1 пакет какаови бисквити
200 г сладкарска сметана
1 ванилия
3 с. л. пудра захар
200 г течен шоколад
200 г прясно мляко за топене на бисквитките

За украса:
300 г пресни ягоди
1 пак. желатин
300 мл вода
3 с.л. захар
200 мл течна сладкарска сметана
3 с.л. пудра захар
сладкарска боя

Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната, захарта и ванилията. Разтопяваме течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи. Във форма за торта редим един ред обикновени бисквити, като потапяме за кратко всяка бисквита в прясно мляко. Отгоре слагаме 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад. Втория ред се повтаря по същия начин, като върху кафявите бисквити и течния шоколад слагаме останалия крем маскарпоне. Прибира се в хладилник. Приготвят се ягодите за украсата и се подреждат на тортата, заливат се с водата, смесена със захарта и желатина. След като преседи една нощ в хладилника, се маха подвижния ринг на формата и украсата се довършва отстрани с разбитата с пудра захар сметана и сладкарска боя.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче