500 гр. бишкоти,
2 пакета пудинг ванилия,
20 гр. желатин,
1 литър прясно мляко,
oколо 600 гр. ягоди,
oколо 300 мл натурален сок от ягоди,
oколо 150 гр. захар,
шоколад за украса.
Tавичка с големина 26 см със свалящи стени застиламе с хартия за печене, като предварително сме я намачкали с ръце (така по лесно се нареждат бишкотите). Приготвяме пудинга по указание на опаковката, след като се охлади прибавяме половината желатин, който предварително сме разтворили на водна баня. Всяка бишкота леко потапяме в ягодовия сок и подреждаме на дъното на тавата, като цвете. Между тях слагаме нарязани на филийки ягоди. Подреждаме плътно една до друга бишкоти по стените на тавата. Заливаме с част от крема, подреждаме с бишкоти, заливаме с останалата част от крема и нареждаме бишкоти плътно еднa до другa. Нарязваме ягодите на едро и подреждаме върху бишкотите. Прибавяме към от останалия ягодов сок останалата част от желатина и заливаме ягодите (така ягодите се запазват свежи). Оставяме тортата за 1 час във фризера, след това за една нощ в хладилника. В подходяща чиния обръщаме тортата, внимателно отстраняваме хартията и украсяваме с разтопен шоколад.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност