Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта ”Кало”

От Наталия Иванова Наталия Иванова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти за блатовете:
6 яйца,
180 гр. захар,
160 гр. брашно;
Продукти за крема:
1 л. прясно мляко,
10 суп. л. захар,
6 суп.л. брашно,
4 жълтъка,
2 ванилии;
За сиропа:
1 бурканче сладко от ягоди,
500 мл. вода
+ още захар на вкус

Пекат се блатовете, сиропират се, мажат се с крем, като в крема добавих праскови и кайсии, отгоре се измазва с маслен крем (масло с пудра захар) и се покрива с фондан.

Дайте оценка:

Тагове: сладко яйца ванилия бяло брашно прясно мляко кафява захар жълтък

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче