Топлите сандвичи, може би заради вида си, изглеждат като нещо трудоемко, но на практика са много бързи за приготвяне и затова са изключително подходящо меню за сутрешна или следобедна закуска.
Необходими продукти:
- 2 филийки хляб
- шунка слайс - 2 бр.
- 2 бр. кокоши яйца
- майонеза на вкус
- кетчуп
- зехтин
- сол
- черен пипер
- 2 плочки сирене чедър (или друго) за сандвичи
- 2 листа зелена салата (айсберг или маруля)
Наин на приготвяне:
- На котлона загрейте тиган с незалепващо покритие и не наливайте никаква мазнина в него.
- Разрежете двете филийки на половинки и, когато тиганът е нагорещен, изпечете всяка от тях от двете страни до златисто като внимавате да не ги прегорите.
- Отстранете филийките от тигана и намажете всяка от тях с по чаена лъжичка майонеза. Поставете върху всяка филийка 1/2 от плочките чедър сирене за сандвичи. Полейте с малко кетчуп.
- Върху две от филийките поставете по едно листо айсберг, а върху него и по резен шунка.
- В същия тиган излейте няколко капки зехтин, а върху тях счукайте две яйца като внимавате яйцата да не се слепят заедно, защото всяко от тях ще използваме за всеки от двата сандвича, които впоследствие ще сглобим. Поръсете всяко яйце със сол и черен пипер на вкус докато още се запържват.
- Когато жълтъкът достигне полурохко състояние, внимателно отстранете всяко яйце от тигана с подходяща шпатулка и поставете по едно яйце върху всяка от онези филийки, върху които имаме айсберг и шунка.
- Захлупете тези две филийки с всяка от останалите, върху които няма шунка. Като, разбира се, намазаната с майонеза страна трябва да сочи надолу спрямо филийките с яйце. Прободете с клечка за хамбургери или сандвичи и сервирайте.