Продукти за 8 порции:
1 октопод, около килограм
500 гр почистени замразени миди
20 бр зелени аспержи
1 връзка магданоз
1 връзка зелен лук
1 стръкче розмарин
60 гр краве (кокосово) масло
150 мл лимонов ликьор (лимончело)
6 скилидки чесън
1 ч.л. едро смлян розов (лимонов) пипер
сол на вкус
Октоподът, нарязан и почистен, се вари в тенджера под налягане за 20-25 минути.
В голям тиган на среден огън добавяме последователно парчетата октопод, мидите, маслото, обелените зелени аспержи, розмарина, счуканите скилидки чесън с малко сол (мидите са естествено солени), лимончелото, зеления лук и магданоз, нарязани на едро.
Задушаваме под капак 6-7 минути.
Добавяме пипер и сервираме салатата топла.
ИЗБРАНО