Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
  • Около 600-700 гр агнешко месо,
  • 60 мл олио,
  • 1 кафена лъжица червен пипер,
  • 2 супени лъжици с връх брашно,
  • Сол на вкус,
  • Джоджен и девесил ( може да бъдат пресни джоджена и девесила , количеството е по ваш вкус).



В подходяща купа смесвате брашното, червения пипер, сол на вкус, олиото и 40-50 мл студена вода. Разбърквате до получаване на еднородна смес. Нарязвате месото на средно големи парчета и всяко парче топите в готовата смес (както може да видите от снимките “стъпка по стъпка”). Взимате подходяща тава, посипвате дъното с джоджен и девесил и подреждате мръвките отгоре, ако вие останало от сместа я изсипвате в тавата. Залейте с два пръста от дъното на тавата с топла вода месото, завийте с алуминиево фолио и печете на 180-200 градуса във фурната за около 1 час и 30 минути. Махнете фолиото и оставяте да се запече, докато хване месото коричка.
Пробвайте и споделете.
Да ви е сладко ♥ :)

Дайте оценка:

Тагове: сол червен пипер олио агнешко джоджен

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче