1 пакет и половина кори за баница
олио за поръсване
1 к. ч. захар
1 шепа счукани орехи
1 пакет канела
1 кг настъргана тиква
Заливка:
2 яйца
100 мл прясно мляка
ванилия
5 с. л. захар
В купа смесваме захар, канела и орехи. Тиквата се рендосва на едро. Взима се една кора, поръсваме с олио, върху нея слагаме втора, поръсваме с плънка. И двете се навиват на руло. Така се прави с всички кори.
Тиквеникът със заливката - наредих рулата в тавичка като охлюв и нарязах на парченца. Отгоре се полива със заливката от разбитите яйца, захарта, прясното мляко и ванилията и малки парченца масло. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути. Изважда се и намазваме със захарен сироп или пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО