Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тиквеник със заливка

От Violeta Mateva
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 пакет и половина кори за баница
олио за поръсване
1 к. ч. захар
1 шепа счукани орехи
1 пакет канела
1 кг настъргана тиква

Заливка:
2 яйца
100 мл прясно мляка
ванилия
5 с. л. захар

В купа смесваме захар, канела и орехи. Тиквата се рендосва на едро. Взима се една кора, поръсваме с олио, върху нея слагаме втора, поръсваме с плънка. И двете се навиват на руло. Така се прави с всички кори.

Тиквеникът със заливката - наредих рулата в тавичка като охлюв и нарязах на парченца. Отгоре се полива със заливката от разбитите яйца, захарта, прясното мляко и ванилията и малки парченца масло. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 35-40 минути. Изважда се и намазваме със захарен сироп или пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: олио тиква яйца бяла захар ванилия прясно мляко канела орехи кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче