1 ч.ч. кисело мляко
2 и ½ ч.ч. брашно
щипка сода за хляб
щипка сол
щипка захар
1 бр. бакпулвер
олио
Разбиваме яйцата с щипка захар и щипка сол. В киселото мляко си шупваме малка щипка сода за хляб. Пресяваме брашното в отделна купа, защото така става по-добре, и към него изсипваме пакетче бакпулвер и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното към другите съставки и разбъркваме всичко много добре с лъжица. Сгорещяваме си олио. Загребваме с голяма лъжица от сместа и пържим от двете страни. Получават се меки, пухкави и не мазни тиганици. Много по-хубави стават с бакпулвер. Хапваме с компот, айрян. Да ви е сладко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО