Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 и ½ ч.ч. брашно
щипка сода за хляб
щипка сол
щипка захар
1 бр. бакпулвер
олио


Разбиваме яйцата с щипка захар и щипка сол. В киселото мляко си шупваме малка щипка сода за хляб. Пресяваме брашното в отделна купа, защото така става по-добре, и към него изсипваме пакетче бакпулвер и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашното към другите съставки и разбъркваме всичко много добре с лъжица. Сгорещяваме си олио. Загребваме с голяма лъжица от сместа и пържим от двете страни. Получават се меки, пухкави и не мазни тиганици. Много по-хубави стават с бакпулвер. Хапваме с компот, айрян. Да ви е сладко.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче