500-600 гр. телешко месо,
150 мл олио 2-3 глави лук,
2-3 моркова,
400 гр. гъби,
5-6 по-големи картофа,
червен пипер,
девисил,
1-2 листенца дафинов лист,
1-2 л. брашно
Нарязваме месото което е около 500-600 гр. за средно големи порции. Кипваме го да си пусне пяната и го измиваме. След това го запържваме в олио, което е около 150 мл., като се по зачерви, слагаме 2-3 глави лук и 2-3 моркова, нарязани на ситно и ги пържим заедно с месото. Като се задуши лука прибавяме 400 гр. нарязани на едро гъби да се задушат и те. След като по изври водата, която се отпуска от гъбите запържваме 5-6 по-големи нарязани на едро картофа. Като се позадуши, прибавяме червен пипер, девисил и 1-2 листенца дафинов лист. Слагаме всичко това в гювеч, като посоляваме на вкус и доливаме с топла вода. Печем на 250 градуса 30 минути и след това един час на 200 градуса. Отваряме и сгъстяваме с 2-3 суп. лъж. препечено брашно, което сме разтворили със соса от гювеча. Разбърква се и се пече още 10 минути.