Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Телешка яхния с картофено пюре

Готвена на бавен огън в гювеч

20’ Подготовка
180’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин или олио
  • 2 големи глави лук (325 г), нарязани на филийки
  • 600 г телешко месо, нарязано на кубчета
  • 2 скилидки чесън, наситнени
  • 10 г сушени манатарки
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 2 супени лъжици зеленчуков бульон на прах
  • 1 чаена лъжичка горчица на прах
  • 320 г моркови, нарязани на ситно
  • 200 г големи печурки, нарязани на четвъртинки
  • няколко стръка прясна мащерка
  • 320 г броколи, накъсани на розички
  • Картофено пюре за гарнитура

Вижте как да си го приготвите много лесно тук:

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 170 градуса.
  2. Загрейте олиото в гювеч, след което запържете лука за около 8 минутим до златисто, като разбърквате. Добавете говеждото и чесъна и запържете на силен огън, докато покафенее навсякъде.
  3. Сухите гъби се заливат в купа с 500 мл вряща вода, за да се хидратират за кратко, след което се изсипват в гювеча с течността и се разбъркват с балсамовия оцет, доматеното пюре, бульона и горчицата.
  4. Прибавете морковите, печурките, мащерката и посолете. Покрийте съда и сложете във фурната за 3 часа, докато месото омекне. Към края на готвенето добавете малко вода, ако яхнията изглежда гъста.
  5. Сервирайте ястието топло с гарнитура от картофено пюре.

Дайте оценка:

Тагове: чесън мащерка горчица на прах олио лук домати моркови телешко картофи гъби броколи балсамов оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче