Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин или олио
- 2 големи глави лук (325 г), нарязани на филийки
- 600 г телешко месо, нарязано на кубчета
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 10 г сушени манатарки
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 2 супени лъжици зеленчуков бульон на прах
- 1 чаена лъжичка горчица на прах
- 320 г моркови, нарязани на ситно
- 200 г големи печурки, нарязани на четвъртинки
- няколко стръка прясна мащерка
- 320 г броколи, накъсани на розички
- Картофено пюре за гарнитура
Вижте как да си го приготвите много лесно тук:
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 170 градуса.
- Загрейте олиото в гювеч, след което запържете лука за около 8 минутим до златисто, като разбърквате. Добавете говеждото и чесъна и запържете на силен огън, докато покафенее навсякъде.
- Сухите гъби се заливат в купа с 500 мл вряща вода, за да се хидратират за кратко, след което се изсипват в гювеча с течността и се разбъркват с балсамовия оцет, доматеното пюре, бульона и горчицата.
- Прибавете морковите, печурките, мащерката и посолете. Покрийте съда и сложете във фурната за 3 часа, докато месото омекне. Към края на готвенето добавете малко вода, ако яхнията изглежда гъста.
- Сервирайте ястието топло с гарнитура от картофено пюре.