за 2 порции
300-400 г телешко бон филе
лимонов сок
черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. масло+
1 с.л. зехтин
стръкче розмарин
300 г гъби
2 с.л. масло
50 мл бяло вино
месото се нарязва на 2 пържоли с дебелина около 1-1,5 см
наръсва се с лимонов сок и черен пипер и се оставя да престои поне 30 минути
мазнината се загрява в тиган, добавят се розмаринът и пържолките
пържи се от едната страна около 4 минути и се обръща като тиганът се разклаща за да може мазнината да обхване страничната част
за 4 минути месото остава вътре червено, а към крайщата е запържено
ако обичате по-добре сготвено месото, пържете по 5-6 минути от една страна на средно силен огън
изважда се, посолява се и се оставя да почине 5 минути в затоплена чиния
в същия тиган се добавя още масло и се слагат подсушените и нарязани на филийки гъби
тиганът се разклаща и се изчаква гъбите да започната да се карамелизират, чак тогава се разбърква и се добавя виното
изчаква се да се редуцира виното и гъбите и сосът се изсипват върху пържолката
Месото остава сочно и крехко приготвено по този начин.
сервира се със задушени зеленчуци, картофено пюре, кнедли или друга гарнитура
за 2 порции
300-400 г телешко бон филе
лимонов сок
черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. масло+
1 с.л. зехтин
стръкче розмарин
300 г гъби
2 с.л. масло
50 мл бяло вино
месото се нарязва на 2 пържоли с дебелина около 1-1,5 см
наръсва се с лимонов сок и черен пипер и се оставя да престои поне 30 минути
мазнината се загрява в тиган, добавят се розмаринът и пържолките
пържи се от едната страна около 4 минути и се обръща като тиганът се разклаща за да може мазнината да обхване страничната част
за 4 минути месото остава вътре червено, а към крайщата е запържено
ако обичате по-добре сготвено месото, пържете по 5-6 минути от една страна на средно силен огън
изважда се, посолява се и се оставя да почине 5 минути в затоплена чиния
в същия тиган се добавя още масло и се слагат подсушените и нарязани на филийки гъби
тиганът се разклаща и се изчаква гъбите да започната да се карамелизират, чак тогава се разбърква и се добавя виното
изчаква се да се редуцира виното и гъбите и сосът се изсипват върху пържолката
Месото остава сочно и крехко приготвено по този начин.
сервира се със задушени зеленчуци, картофено пюре, кнедли или друга гарнитура
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност