Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тарта (пай) от бутер тесто с пълнеж от тиквички и сирена

От Соня Шатева Соня Шатева

275 г готово бутер тесто
1 голяма тиквичка
1/2 глава стар лук
100 г краве саламурено сирене
100 г пушено сирене
100 г моцарела
3 яйца
сол
черен пипер
няколко листа мента
чесън
копър

Тестото се застила на дъното на намазана с масло тавичка. Ако не е достатъчно широко, за да има и за борда на тавичката, отрязва се допълнителна лента, която се слага по височината на формата.

В дълбок съд се настъргва тиквичката (без да се бели), посолява се и се оставя да се отцеди за около 30 мин. Изстисква се. Лукът се реже на дребно или се рендосва. Сирената също се минават през ренде или се режат на дребно. Прибавят се леко разбитите яйца и подправките.

Получената смес се изсипва във тестото и се загръща с приготвеното по борда тесто. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна до златисто за около 45 минути.

Дайте оценка:

Тагове: чесън морска сол черен пипер лук копър яйца тиквички краве сирене моцарела бутер тесто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче