275 г готово бутер тесто
1 голяма тиквичка
1/2 глава стар лук
100 г краве саламурено сирене
100 г пушено сирене
100 г моцарела
3 яйца
сол
черен пипер
няколко листа мента
чесън
копър
Тестото се застила на дъното на намазана с масло тавичка. Ако не е достатъчно широко, за да има и за борда на тавичката, отрязва се допълнителна лента, която се слага по височината на формата.
В дълбок съд се настъргва тиквичката (без да се бели), посолява се и се оставя да се отцеди за около 30 мин. Изстисква се. Лукът се реже на дребно или се рендосва. Сирената също се минават през ренде или се режат на дребно. Прибавят се леко разбитите яйца и подправките.
Получената смес се изсипва във тестото и се загръща с приготвеното по борда тесто. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна до златисто за около 45 минути.
275 г готово бутер тесто
1 голяма тиквичка
1/2 глава стар лук
100 г краве саламурено сирене
100 г пушено сирене
100 г моцарела
3 яйца
сол
черен пипер
няколко листа мента
чесън
копър
Тестото се застила на дъното на намазана с масло тавичка. Ако не е достатъчно широко, за да има и за борда на тавичката, отрязва се допълнителна лента, която се слага по височината на формата.
В дълбок съд се настъргва тиквичката (без да се бели), посолява се и се оставя да се отцеди за около 30 мин. Изстисква се. Лукът се реже на дребно или се рендосва. Сирената също се минават през ренде или се режат на дребно. Прибавят се леко разбитите яйца и подправките.
Получената смес се изсипва във тестото и се загръща с приготвеното по борда тесто. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна до златисто за около 45 минути.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност