300 г кайма
3-4 гъби печурки
1 глава лук
150 г доматено пюре
2 скилидки чесън
50 г пармезан
сух босилек (може и пресен)
черен пипер
сол
зехтин
масло
Нарежете лука и чесъна на ситно. След това ги запържете в дълбок тиган. Към тях прибавете накъсаната каймата и оставете да се запържи леко, така че каймата да се “разрони”. Прибавете ситно нарязаните гъби и доматения сос. Овкусете с босилек, черен пипер и сол и оставете да поври на слаб огън.
Талиателите сварете за около 4-5 минути във вряща вода с малко сол. След като ги извадите, отцедете и сложете малко масло вътре. Разтръскайте добре.
Намалете котлона, където е болонезето, и изсипете вътре талиателите. Разбъркайте добре и махнете от огъня. Сервирайте и поръсете обилно с пармезан. Може да украсите с пресен босилек.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО