1 голям свински джолан с кост
2 глави стар лук
2 моркова
1 ч.ч. червено вино
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер
1 с.л. масло за намазване на джолана
Картофите, морковите и лукът се почистват и нарязват на едри парчета. Поставят се на дъното на глинен съд и се поръсват със сол, черен пипер, чубрица и скилидки чесън.
Свинският джолан се намазва с разтопено масло, сол, черен и червен пипер и се поставя отгоре на картофите. Заливаме с 1 ч.ч. червено вино и 1 ч.ч. топла вода. Отгоре се покрива с алуминиево фолио, затваря се с капака и се слага в студена фурна на най долно ниво.
Печем около 2 часа и половина, като към края се свалят фолиото и капакът, и се връща във фурната да се запече за хрупкава коричка. Поднасяме нарязано на порции с резен лимон и пресен магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО