600-700 гр. свински черен дроб,
3-4 глави кромид лук,
200 мл. червено вино,
1 зелена и 1 червена чушка,
1 с.л. захар,
1 глава чесън,
3-4 листа дафинов лист,
олио за запържане,
сол и чер пипер на вкус
Черният дроб се накисва в подходяща купа с вода и 1-2 чаени лъжички сода за около 2-3 часа. Вече изкиснатия дроб се нарязва на малки кубчета.
В дълбок тиган се загрява олио и се слага нарязаният на едри парчета черен дроб. Запържва се около 15 минути.
Към него се добавят нарязаните чушки, нарязаният на едро лук и обелените скилидки чесън (ако чесъна е с по-големи скилидки се срязват на две, ако е дребен се слагат цели) и солта. След като зеленчуците омекнат се добавя червеното вино, захарта, дафиновия лист и се поръсва с черният пипер.
Разбъркайте всичко добре и оставете да се задушава 10-15 минути, докато изври виното.
По желание ястието се сервира с лимон, кръгчета лук или чушка.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.