Необходими продукти:
- 1 морков, настърган
- 80 г червено зеле, настъргано на ситно
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 тиквичка, настъргана
- шепа листа босилек
- 5 зелени маслини, почистени от костилките и разполовени
- ½ чаена лъжичка горчица
- 2 ч.л. екстра върджин зехтин
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 голяма тортила
Начин на приготвяне:
- Смесете всички съставки, с изключение на тортилата, и разбъркайте добре.
- Поставете тортилата върху лист фолио и наредете плънката от едната страна на питката. Може да ви изглежда, че сместа е прекалено много, но щом започнете да навивате тортилата стегнато, ще се убедите в обратното.
- Завийте тортилата от страната на пълнежа, като сгъвате "късите" страни навутре, докато го правите.
- Сгънете фолиото с краищата навътре, за да се получи нещо като пакет.
- Срежете тортилата наполовина и ѝ се насладете веднага.
ИЗБРАНО