Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свежа тортила с хрупкави зеленчуци

Идеална за лек обяд в офиса

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 морков, настърган
  • 80 г червено зеле, настъргано на ситно
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 1 тиквичка, настъргана
  • шепа листа босилек
  • 5 зелени маслини, почистени от костилките и разполовени
  • ½ чаена лъжичка горчица
  • 2 ч.л. екстра върджин зехтин
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 голяма тортила

Начин на приготвяне:

  1. Смесете всички съставки, с изключение на тортилата, и разбъркайте добре.
  2. Поставете тортилата върху лист фолио и наредете плънката от едната страна на питката. Може да ви изглежда, че сместа е прекалено много, но щом започнете да навивате тортилата стегнато, ще се убедите в обратното.
  3. Завийте тортилата от страната на пълнежа, като сгъвате "късите" страни навутре, докато го правите.
  4. Сгънете фолиото с краищата навътре, за да се получи нещо като пакет.
  5. Срежете тортилата наполовина и ѝ се насладете веднага.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин горчица моркови ябълков оцет маслини зелен лук босилек червено зеле тортила питки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче