Необходими продукти:
- 1 с.л. соев сос
- ½ с.л. оризов оцет
- 5 г джинджифил, обелен и настърган на ситно
- 1 ч.л. сусамово олио
- 300 г копринено тофу
- 100 г едамаме
- 250 г сварена киноа
- 100 г репички, нарязани на тънки кръгчета
- 2 моркова, обелени и настъргани на тънки ленти с помощта на белачка
- 2 стръка зелен лук, нарязани на кръгчета
- Шепа кълнове
- 1 ч.л. сусам
Начин на приготвяне:
- В купичка смесете соевия сос, оцета, джинджифила и сусамовото олио.
- Подсушете тофуто с кухненска хартия и го нарежете на кубчета. Внимателно го сложете в дресинга от соев сос.
- Сварете едамамето, след което го оставете настрани за 2 мин. преди да го отцедите от водата и посолите.
- Разпределете киноата между две купички, сложете едамамето, репичките и морковите. Прибавете тофуто и овкусете с останалия дресинг. Накрая поръсете със зеления лук, кълновете и сусамовите семена.