Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свежа и здравословна веган купа с тофу и киноа

Пълна с витамини и полезни вещества

20’ Подготовка
0’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. соев сос
  • ½ с.л. оризов оцет
  • 5 г джинджифил, обелен и настърган на ситно
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 300 г копринено тофу
  • 100 г едамаме
  • 250 г сварена киноа
  • 100 г репички, нарязани на тънки кръгчета
  • 2 моркова, обелени и настъргани на тънки ленти с помощта на белачка
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на кръгчета
  • Шепа кълнове
  • 1 ч.л. сусам

Начин на приготвяне:

  1. В купичка смесете соевия сос, оцета, джинджифила и сусамовото олио.
  2. Подсушете тофуто с кухненска хартия и го нарежете на кубчета. Внимателно го сложете в дресинга от соев сос.
  3. Сварете едамамето, след което го оставете настрани за 2 мин. преди да го отцедите от водата и посолите.
  4. Разпределете киноата между две купички, сложете едамамето, репичките и морковите. Прибавете тофуто и овкусете с останалия дресинг. Накрая поръсете със зеления лук, кълновете и сусамовите семена.

Дайте оценка:

Тагове: моркови джинджифил сусам соев сос зелен лук репички кълнове тофу оризов оцет киноа сусамово олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче