Необходими продукти:
- Олио, за намазване на тавата
- 600 мл сладкарска сметана
- 200 мл маскарпоне или крема сирене
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 3 с.л. пудра захар
- 4 пакета по 154 г шоколадови слепени бисквити с пълнеж от крем, плюс допълнително за украса
- 200 г черен шоколад, начупен на малки парчета
Начин на приготвяне:
- Намажете 20 см форма за торта с подвижно дъно с олио и покрийте с хартия за печене, като се уверите, че вътрешността на формата е напълно покрита.
- В голяма купа разбийте сметаната, маскарпонето, ванилията и пудрата захар, докато станат гладки и образуват меки върхове.
- Покрийте дъното на формата с един слой бисквити (не се притеснявайте, ако има малки празнини, тъй като те ще се запълнят със сметановата смес). Изсипете една трета от сметановата смес и загладете с шпатула, разнасяйки я до ръба. Повторете два пъти с останалите бисквити и сметановата смес. Покрийте и охладете за поне 24 часа.
- Разтопете шоколада в микровълнова фурна на интервали от 20 секунди или на водна баня. Оставете да изстине за 10 минути.
- Извадете тортата от формата и отлепете хартията за печене. Полейте с разтопения шоколад, като го оставите да се стече по страните, и поръсете с допълнителните бисквити, натрошени на трохи. Сервирайте или охладете за до 1 час.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО