Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Студена торта с шоколадови бисквитки

Идеалният приятел на всяка чаша кафе

20’ Подготовка
0’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Олио, за намазване на тавата
  • 600 мл сладкарска сметана
  • 200 мл маскарпоне или крема сирене
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 3 с.л. пудра захар
  • 4 пакета по 154 г шоколадови слепени бисквити с пълнеж от крем, плюс допълнително за украса
  • 200 г черен шоколад, начупен на малки парчета

Начин на приготвяне:

  1. Намажете 20 см форма за торта с подвижно дъно с олио и покрийте с хартия за печене, като се уверите, че вътрешността на формата е напълно покрита.
  2. В голяма купа разбийте сметаната, маскарпонето, ванилията и пудрата захар, докато станат гладки и образуват меки върхове.
  3. Покрийте дъното на формата с един слой бисквити (не се притеснявайте, ако има малки празнини, тъй като те ще се запълнят със сметановата смес). Изсипете една трета от сметановата смес и загладете с шпатула, разнасяйки я до ръба. Повторете два пъти с останалите бисквити и сметановата смес. Покрийте и охладете за поне 24 часа.
  4. Разтопете шоколада в микровълнова фурна на интервали от 20 секунди или на водна баня. Оставете да изстине за 10 минути.
  5. Извадете тортата от формата и отлепете хартията за печене. Полейте с разтопения шоколад, като го оставите да се стече по страните, и поръсете с допълнителните бисквити, натрошени на трохи. Сервирайте или охладете за до 1 час.

Дайте оценка:

Тагове: олио маскарпоне пудра захар ванилия сладкарска сметана черен шоколад обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче