Необходими продукти:
- Яйца – 6 бр.
- Захар – 1 ½ ч.ч
- Олио – 1 ч.ч
- 1 ½ ч.ч брашно
- Бакпулвер – 1 бр
- Сокът на 1 грейпфрут
- Кората на ½ грейпфрут
- Пудра захар за поръсване – 3 с.л
Начин на приготвяне:
- Отделяме белтъците от жълтъците в две различни сухи купи.
- Белтъците се разбиват със захар на твърд сняг.
- След това прибавяме олиото на тънка струйка.
- Прибавяме един по един жълтъците и пак разбиваме с миксера.
- Смесваме 1 ½ ч.ч брашно и 1 бакпулвер и ги пресяваме задължително.
- Постепенно прибавяме към другата смес на етапи и разбиваме всичко.
- Отцеждаме сока на 1 грейпфрут и настъргваме на ренде на ситната приставка ½ му кора.
- Слагаме и него в купата при другата смес. Всичко разбъркваме с лъжица.
- Загряваме фурната предварително на 180 гр. и печем до готовност на кекса.
- Проверяваме с клечка дали се е изпекъл добре.
- След като изстине малко, бръщаме кекса обратно върху подходяща чиния. Поръсваме с пудра захар с малка цедка. Режем на парчета и хапваме с кафенце.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО