Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Средиземноморско: Паста капоната

Богата на вкусове и аромати

2’ Подготовка
18’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 250 г запечени чушки и патладжани, едро нарязани
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 1 с.л. каперси
  • 2 с.л. стафиди
  • 350 г ригатони, пене или друга къса паста
  • Листата от връзка босилек
  • пармезан, настърган, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голям тиган и запържете лука за 8-10 минути, докато започне да се карамелизира. Добавете чесъна в последните 2 минути.
  2. След това сложете патладжаните и чушките, доматите, каперсите и стафидите. Подправете добре и оставете сместа да къкри без капак за 10 минути, или докато получите богат сос.
  3. Сварете пастата според упътването на опаковката.
  4. Когато е готова, изцедете я, като запазите малко от водата, и я изсипете в соса заедно с горещата вода. Разбъркайте добре.
  5. Поднесете пастата с поръсен отгоре пармезан и листенца босилек.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати стафиди чушки паста патладжан пресен босилек каперси

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче