Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спомени от детството: Карамелизирани ябълки

Вкусното лакомство, което ще ви накара да мечтаете

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 1 кг ябълки
  • 400 г захар
  • 50 мл вода
  • 50 мл сироп от агаве
  • 2 г червена сладкарска боя
  • Розова хималайска сол, на вкус
  • Дървени клечки за шишчета

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Ябълките се нанизват на дървените клечки и се прибират във фризера, докато потрябват.
  2. В една касерола се изсипват захарта, водата, сиропът от агаве, сладкарската боя и всичко се слага на умерен огън. Когато сосът започне да къкри, трябва да се бърка постоянно до получаването на еднородна карамелена смес.
  3. Върху кухненския плот се разстила малко хартия за печене, която се посипва с хималайската сол.
  4. Ябълките се овалват една по една в карамелената смес и се оставят върху хартията със солта.
  5. Оставят се да изстинат за 30 мин.

Да ви е сладко!

 

Дайте оценка:

Тагове: ябълки кафява захар хималайска сол вода сироп от агаве

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче