Необходими продукти:
- 1 кг ябълки
- 400 г захар
- 50 мл вода
- 50 мл сироп от агаве
- 2 г червена сладкарска боя
- Розова хималайска сол, на вкус
- Дървени клечки за шишчета
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- Ябълките се нанизват на дървените клечки и се прибират във фризера, докато потрябват.
- В една касерола се изсипват захарта, водата, сиропът от агаве, сладкарската боя и всичко се слага на умерен огън. Когато сосът започне да къкри, трябва да се бърка постоянно до получаването на еднородна карамелена смес.
- Върху кухненския плот се разстила малко хартия за печене, която се посипва с хималайската сол.
- Ябълките се овалват една по една в карамелената смес и се оставят върху хартията със солта.
- Оставят се да изстинат за 30 мин.
Да ви е сладко!
ИЗБРАНО