2 скилидки чесън
2-3 филета аншоа
5-6 чери домата
150 г рукола
сокът и кората на един лимон
сол
пипер
зехтин
щипка пеперончино ( по желание )
50 г пармезан
Слагате спагетите да се варят в подсолена и вряща вода. През това време в тиган на среден огън слагате да се запържат нарязаните на ситно чесън и аншоа (като внимавате чесъна да не загори. След около 1 мин. готвене добавяте 3/4 от руколата и сока и кората от лимона. Разбърквате добре. Ако има нужда, сложете и малко вода от пастата, за да не загорят продуктите. Когато пастата е алденте, я добавяте директно в тигана заедно с нарязаните на четвъртинки чери домати. Подправяте със сол и пипер. Сервирате в 2 чинии, като отгоре слагате останалата рукола и поръсвате с пармезан и студено пресован зехтин. :)
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО