Необходими продукти:
- 30 г масло
- 30 г брашно
- 450 мл пълномаслено прясно мляко
- 150 г зрял чедър, настърган
- 5 слайса друг вид сирене от сорта на гаудата
- ¼ ч.л. пушен червен пипер
- Тортила чипс, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в средно голяма тенджера на среден огън и след като започне да бълбука, сипете брашното, за да направите паста.
- Гответе 1-2 минути, след което бавно изсипете млякото, като разбивате непрекъснато, докато получите гладък сос. Оставете го да къкри за 1-2 минути.
- Свалете от котлона и разбъркайте настъргания чедър и резените сирене, докато всичко се разтопи и сосът стане гъст - върнете на котлона за минута-две, ако сиренето не се е разтопило напълно.
- Поръсете с червения пипер, след това подправете със сол и черен пипер.
- Сервирайте соса с тортила чипс.
ИЗБРАНО