5-7 големи узрели праскови
1/3 ч. ч. прясно изстискан лимонов сок
1/3 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. мед
1 шушулка ванилия
щипка хималайска сол
3 с.л. бърбън
Разполовете по дължина шушулката ванилия и остържете семенцата. Обелете прасковите, нарежете ги и ги сложете в блендер. Добавете лимоновия сок, водата, меда, ванилията, уискито и солта и разбъркайте до гладка смес.
Сложете сместа в съд с капак и я оставете във фризер за около час, докато по краищата започне да замръзва.
Разбъркайте отново до гладкост и отново поставете кутията във фризера, като продължавате да разбърквате сместа на всеки час докато се стегне цялата (за около 4-5 часа).
Поднася се оформен на топки с лъжица за сладолед и украсен с листенца от свежа мента.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО