Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

5-7 големи узрели праскови
1/3 ч. ч. прясно изстискан лимонов сок
1/3 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. мед
1 шушулка ванилия
щипка хималайска сол
3 с.л. бърбън

Разполовете по дължина шушулката ванилия и остържете семенцата. Обелете прасковите, нарежете ги и ги сложете в блендер. Добавете лимоновия сок, водата, меда, ванилията, уискито и солта и разбъркайте до гладка смес.

Сложете сместа в съд с капак и я оставете във фризер за около час, докато по краищата започне да замръзва.

Разбъркайте отново до гладкост и отново поставете кутията във фризера, като продължавате да разбърквате сместа на всеки час докато се стегне цялата (за около 4-5 часа).

Поднася се оформен на топки с лъжица за сладолед и украсен с листенца от свежа мента.

Дайте оценка:

Тагове: ванилия мед вода праскови

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче