Продукти: Пълнозърнести сухари или брускети 1 зряла круша 40 гр синьо сирене 40 гр меко сирене (тип камамбер или бри) 40 гр настърган кашкавал 1 ч.ч. печени ядки (орехи, бадеми или лешници)
Приготвяне:
Крушата се нарязва ситно и леко се притиска в цедка, за да се отцеди излишната течност. Сухарите се счукват на ситни трохи, а сирената се намачкват с преса за пюре.
Всички продукти се смесват в купа, като от сухите трохи се слага толкова, че сместа да е гъста и не много влажна (2-4 с.л.). Добавят се по желание и 2-3 с.л. от счуканите ядки. С влажни ръце се оформят малки топчета и се овалват в едро смлените печени ядки.
Може да се поднесат върху натурални крекери, аз използвах домашни от нахутено брашно, като се споят към тях с предпочитано сладко. Домашно сладко от мини праскови или от вишни подхожда много, също и мармамалад от шипки.
Продукти: Пълнозърнести сухари или брускети 1 зряла круша 40 гр синьо сирене 40 гр меко сирене (тип камамбер или бри) 40 гр настърган кашкавал 1 ч.ч. печени ядки (орехи, бадеми или лешници)
Приготвяне:
Крушата се нарязва ситно и леко се притиска в цедка, за да се отцеди излишната течност. Сухарите се счукват на ситни трохи, а сирената се намачкват с преса за пюре.
Всички продукти се смесват в купа, като от сухите трохи се слага толкова, че сместа да е гъста и не много влажна (2-4 с.л.). Добавят се по желание и 2-3 с.л. от счуканите ядки. С влажни ръце се оформят малки топчета и се овалват в едро смлените печени ядки.
Може да се поднесат върху натурални крекери, аз използвах домашни от нахутено брашно, като се споят към тях с предпочитано сладко. Домашно сладко от мини праскови или от вишни подхожда много, също и мармамалад от шипки.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност