Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Солени бонбони със сладко

От Татяна Михова Татяна Михова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Продукти: Пълнозърнести сухари или брускети 1 зряла круша 40 гр синьо сирене 40 гр меко сирене (тип камамбер или бри) 40 гр настърган кашкавал 1 ч.ч. печени ядки (орехи, бадеми или лешници)

Приготвяне:

Крушата се нарязва ситно и леко се притиска в цедка, за да се отцеди излишната течност. Сухарите се счукват на ситни трохи, а сирената се намачкват с преса за пюре.

Всички продукти се смесват в купа, като от сухите трохи се слага толкова, че сместа да е гъста и не много влажна (2-4 с.л.). Добавят се по желание и 2-3 с.л. от счуканите ядки. С влажни ръце се оформят малки топчета и се овалват в едро смлените печени ядки.

Може да се поднесат върху натурални крекери, аз използвах домашни от нахутено брашно, като се споят към тях с предпочитано сладко. Домашно сладко от мини праскови или от вишни подхожда много, също и мармамалад от шипки.

Дайте оценка:

Тагове: круша кашкавал орехи синьо сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче