За да се подготви се използва 1 пакет многолистно тесто (сфолята), както се знае в Гърция. В самите опаковки има по 2 листа.
Маже се тавичката и се слага от тестото, надупчва се с вилица, преди да се пече и се пече на предварително затоплена фурна на 220 градуса до готовност. Оставя се да се изстине. Разбивате добре сметана за готвене със сирене крема тип Филаделфия - 400 гр Филаделдия +100 гр сметана.
Слепяте двете части на тортата, като помежду им слагате един пласт шунка, нарязана за тост парчетата и един пласт кашкавал за тост (по 12 парчета пое моят пълнеж). Намазвате обилно отгоре. По средата слагате в кръг листа от рукола около 20. Сипваме 200 гр френско грозде.
Наоколо навиваме рулца от кашкава за тост и шунка (поема по 25 парчета от едното и другото). Нарязваме по дължина 2 червени чушки (флоринис) и ги слагаме върху тортата. Лесно изпълнима рецепта, с която да изненадате вашите гости.
За да се подготви се използва 1 пакет многолистно тесто (сфолята), както се знае в Гърция. В самите опаковки има по 2 листа.
Маже се тавичката и се слага от тестото, надупчва се с вилица, преди да се пече и се пече на предварително затоплена фурна на 220 градуса до готовност. Оставя се да се изстине. Разбивате добре сметана за готвене със сирене крема тип Филаделфия - 400 гр Филаделдия +100 гр сметана.
Слепяте двете части на тортата, като помежду им слагате един пласт шунка, нарязана за тост парчетата и един пласт кашкавал за тост (по 12 парчета пое моят пълнеж). Намазвате обилно отгоре. По средата слагате в кръг листа от рукола около 20. Сипваме 200 гр френско грозде.
Наоколо навиваме рулца от кашкава за тост и шунка (поема по 25 парчета от едното и другото). Нарязваме по дължина 2 червени чушки (флоринис) и ги слагаме върху тортата. Лесно изпълнима рецепта, с която да изненадате вашите гости.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност