Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Солена торта ”Патафри”

От Янита Недялкова Янита Недялкова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Нужни продукти:
За блатовете:
2 яйца,
сол, черен пипер,
брашно,
1 ч. ч. бира/сода;
За плънката:
1 майонеза,
1 буркан лютеница /аз имах миш-маш/,
2 кренвирша,
200 гр. пастет,
мариновани краставички,
3-4 малки картофа,
кашкавал

Начин на приготвяне:
Разделят се жълтъци от белтъци. Жълтъците се разбиват, добавят се черен пипер и сол, бирата /аз сложих сода/ и брашното до получаване на кексообразна смес. Отделно се разбиват белтъците с щипка сол и внимателно се смесват с другата
смес. В сгорещено олио се пържат палачинки от сместа. През това време се сваряват картофите и се намачкват.

Започва реденето:
1 ред-палачинка с пастет и мар. краставички
2 ред-палачинка с лютеница и кренвирш
3 ред-палачинка с майонеза и кашкавал
4 ред-палачинка с пастет и мар. краставички
5 ред-палачинка с лютеница и кренвирш
6 ред-палачинка с майонеза и кашкавал
7 ред-палачинка с майонеза и украса върху нея

Отстрани се маже с лютеницата и се налепва настъргания кашкавал, отгоре резенчета краставика и картОфеното пюре с шприц на малки розички :)

Дайте оценка:

Тагове: морска сол черен пипер бира яйца сода майонеза кисели краставички кренвирши лютеница брашно пастет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче