1/2 амонячна сода
1/2 кофичка кисело мляко
щипка сол
1 ч.л. захар
2 с.л. олио
3 ч.ч. брашно
За плънката:
1/4 кг кайма
сол
черен пипер
чубрица
Изпържвам кайма леко със сол, черен пипер на вкус и чубричка по желание. Може да добавим малко водичка. Разбиваме яйцето. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното и си правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото и месим. Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и пак си месим. Получава се мекичко тесто. Точим лист върху набрашнен плот. Върху половината слагаме от плънката, завиваме с другият край. Режем с леко набрашнена чиния с правоъгълна форма. Питките трябва да се притиснат от 4 краища и по средата с каймяна плънка. Пържим в горещо олио.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО