Необходими продукти:
- 1 кг дребни картофи, измити и нарязани на лодки
- 4 с.л. зехтин
- 6 скилидки чесън
- Малка шепа магданоз
- 6 с.л. мед
- 6 с.л. едрозърнеста горчица
- 4 свински пържоли с кокал (по 250 г всяка)
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Объркайте с ръце картофите заедно със зехтина, чесъна и магданоза в плоска тава. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги запечете за 25 мин.
- През това време смесете меда и горчицата в малка купичка. Подправете пържолите със сол и черен пипер, след което ги намажете с половината от маринатата.
- Сложете месото при картофите и ги запечете за 10 мин. След това обърнете пържолите и ги намажете с останалата марината. Запечете ги за още 10 мин.
- Сервирайте месото с картофите в компанията на свежа салата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО