Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни свински пържоли на фурна с печени картофки

Лесна и вкусна вечеря за цялото семейство

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг дребни картофи, измити и нарязани на лодки
  • 4 с.л. зехтин
  • 6 скилидки чесън
  • Малка шепа магданоз
  • 6 с.л. мед
  • 6 с.л. едрозърнеста горчица
  • 4 свински пържоли с кокал (по 250 г всяка)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Объркайте с ръце картофите заедно със зехтина, чесъна и магданоза в плоска тава. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги запечете за 25 мин.
  3. През това време смесете меда и горчицата в малка купичка. Подправете пържолите със сол и черен пипер, след което ги намажете с половината от маринатата.
  4. Сложете месото при картофите и ги запечете за 10 мин. След това обърнете пържолите и ги намажете с останалата марината. Запечете ги за още 10 мин.
  5. Сервирайте месото с картофите в компанията на свежа салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън горчица свинско пресен магданоз картофи мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче