Необходими продукти:
- 1,5 кг свински ребра
- 200 мл сос барбекю
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. риган
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 2 с.л. сладък червен пипер
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Ребрата се отупват със сол и черен пипер от двете страни. Нареждат се в тава.
- Сосът се смесва със захарта, червените пипери и ригана.
- Ребрата се намазват обилно с помощта на силиконова четка.
- Тавата се покрива с фолио, слага се в студена фурна и ребрата се пекат 30 мин. на 200 градуса. После температурата се намалява на 150 градуса. Пекат се още 2 часа и половина.
- Отвиват се, намазват се с изтеклия на дъното на тавата сос и се връщат във фурната за още 20 мин. на 200 градуса.