Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни ребърца на фурна

За вкусен уикенд

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
10’ Подготовка
3’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свински ребра
  • 200 мл сос барбекю
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. риган
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 2 с.л. сладък червен пипер
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Ребрата се отупват със сол и черен пипер от двете страни. Нареждат се в тава.
  2. Сосът се смесва със захарта, червените пипери и ригана.
  3. Ребрата се намазват обилно с помощта на силиконова четка.
  4. Тавата се покрива с фолио, слага се в студена фурна и ребрата се пекат 30 мин. на 200 градуса. После температурата се намалява на 150 градуса. Пекат се още 2 часа и половина.
  5. Отвиват се, намазват се с изтеклия на дъното на тавата сос и се връщат във фурната за още 20 мин. на 200 градуса.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер свинско риган кафява захар сос барбекю лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче