Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни кюфтенца в еърфрайър

Поднесете ги със салата или друга любима гарнитура

20’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 броя сурова наденица
  • 500 г телешка кайма
  • ½ глава лук, нарязана на ситно
  • 50 г пармезан, ситно настърган
  • 50 г галета
  • шепа магданоз, нарязан на ситно
  • 1 яйце, разбито

Начин на приготвяне:

  1. Извадете месото от надениците в купа, след това добавете останалите съставки, плюс добра щипка сол и щипка черен пипер.
  2. Размесете всичко добре с ръце. Тази част е много важна, тъй като колкото по-добре са смесени съставките, толкова по-малка е вероятността кюфтетата да се разпаднат по време на готвене.
  3. От сместа направете 20-25 топчета. Прехвърлете ги в тава или в чиния, след което ги охладете за 20 минути.
  4. Загрейте еърфрайъра на 180 градуса.
  5. Поставете кюфтетата в кошницата на уреда и гответе 10-12 минути, докато станат златисти и се сготвят. Ако не се съберат наведнъж, изпечете ги на партиди.
  6. Сервирайте кюфтенцата със салата, върху паста или с друга гарнитура по желание.

Дайте оценка:

Тагове: лук магданоз телешка кайма наденица яйца пармезан галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче