Необходими продукти:
- 4 броя сурова наденица
- 500 г телешка кайма
- ½ глава лук, нарязана на ситно
- 50 г пармезан, ситно настърган
- 50 г галета
- шепа магданоз, нарязан на ситно
- 1 яйце, разбито
Начин на приготвяне:
- Извадете месото от надениците в купа, след това добавете останалите съставки, плюс добра щипка сол и щипка черен пипер.
- Размесете всичко добре с ръце. Тази част е много важна, тъй като колкото по-добре са смесени съставките, толкова по-малка е вероятността кюфтетата да се разпаднат по време на готвене.
- От сместа направете 20-25 топчета. Прехвърлете ги в тава или в чиния, след което ги охладете за 20 минути.
- Загрейте еърфрайъра на 180 градуса.
- Поставете кюфтетата в кошницата на уреда и гответе 10-12 минути, докато станат златисти и се сготвят. Ако не се съберат наведнъж, изпечете ги на партиди.
- Сервирайте кюфтенцата със салата, върху паста или с друга гарнитура по желание.
ИЗБРАНО