Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни двойни чийзбургери

С таен сос, който ги прави още по-вкусни

25’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 4 питки за бургер със сусам
  • 300 г телешка кайма
  • 1 супена лъжица слънчогледово олио
  • Салата айсберг, нарязана на ситно
  • 2 слайса сирене "Чедър"
  • 1 кисела краставичка, нарязан надлъжно
  • пържени картофи, за сервиране

За соса:

  • 100 г майонеза
  • 1 супена лъжица горчица
  • голяма щипка чесън на гранули
  • голяма щипка лук на прах
  • ¼ ч.л. пушен червен пипер
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • 1 ч.л. ситно нарязана кисела краставичка

Начин на приготвяне:

  1. Прехвърлете лука в малка купа и го залейте с вряща вода, за да се покрие. Оставете да изстине.
  2. Сложете всички съставки за соса в друга малка купа, след това добавете 1 супена лъжица от охладената лучена вода и разбъркайте, докато всичко се смеси равномерно. Заделете настрани.
  3. Разполовете две от питките за бургери, след което отрежете дебел резен от средата на другите две. Препечете на сух тиган или на скара всичките части на питките от двете страни, но не прекалявайте.
  4. Загрейте фурната на 100 градуса.
  5. Овкусете каймата със сол и черен пипер, размесете я и я разделета на четири равни топчета.
  6. Загрейте ¼ супена лъжица олио в тиган на силен огън и сложете едно от топчетата месо.
  7. Работете бързо, като го покриете с парче пергаментова хартия за печене и внимателно натиснете с дъното на подходящ съд, за да може каймата да заеме формата на бургер.
  8. Дръжте кюфтетата затиснати за около 10 секунди, след това отстранете тежестта и хартията и оставете бургера да се готви още 2 минути.
  9. Обърнете бургерите и натиснете надолу с помощта на шпатула, гответе още 1 минута. Прехвърлете в тава и дръжте на топло във фурната, докато приготвите останалите бургери по същия начин.
  10. Когато всички са готови, е време да сглобите бургерите. Намажете с малко сос основите на долната питка, поръсете лука, след това добавете салатата, последвана от парче чедър, след това кюфтето, няколко резена корнишони и средно парче препечена питка. Разпределете отгоре още от соса, след това добавете още лук, маруля, друго кюфте и завършете с горната част на питката.
  11. Сервирайте двойните чийзбургери с пържени картофи и допълнителен сос отстрани, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: чесън горчица олио лук телешка кайма винен оцет картофи пушен червен пипер майонеза кисели краставички питки за бургер чедър айсберг

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче