Необходими продукти:
- 2 телешки стека от контрафиле, всеки по около 200 г и 2 см дебелина
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. масло
- 1 скилидка чесън, смачкана (натисната с длан)
- Стръкче мащерка или розмарин
Начин на приготвяне:
- Извадете стековете от хладилника около 30 мин. преди да започнете да ги готвите.
- Попийте месото с кухненска хартия и поръсете със сол и черен пипер.
- Загрейте тиган, желателно е да е с дебело дъно, в който сте сложили олиото, на висока степен на котлона.
- Когато мазнината се загрее, намалете огъня на среден и прибавете маслото. Щом започне да цвърчи, сложете стековете и разпределете чесъна и стръкчетата билки в двата края на тигана.
- С помощта на щипки, обръщайте месото на всеки 30 секунди, за да се запече равномерно от двете страни и да се получи хубава коричка.
- Ако обичате месото по-недоизпечено, гответе 3 мин. За средно изпечено - 4-5 мин., а за добре изпечено - 7-8 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО