Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочен и лесен за приготвяне стек от телешко контрафиле

За една по-специална вечеря

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 телешки стека от контрафиле, всеки по около 200 г и 2 см дебелина
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. масло
  • 1 скилидка чесън, смачкана (натисната с длан)
  • Стръкче мащерка или розмарин

Начин на приготвяне:

  1. Извадете стековете от хладилника около 30 мин. преди да започнете да ги готвите.
  2. Попийте месото с кухненска хартия и поръсете със сол и черен пипер.
  3. Загрейте тиган, желателно е да е с дебело дъно, в който сте сложили олиото, на висока степен на котлона.
  4. Когато мазнината се загрее, намалете огъня на среден и прибавете маслото. Щом започне да цвърчи, сложете стековете и разпределете чесъна и стръкчетата билки в двата края на тигана.
  5. С помощта на щипки, обръщайте месото на всеки 30 секунди, за да се запече равномерно от двете страни и да се получи хубава коричка.
  6. Ако обичате месото по-недоизпечено, гответе 3 мин. За средно изпечено - 4-5 мин., а за добре изпечено - 7-8 мин.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън сол черен пипер розмарин телешко прясна мащерка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче