Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладко от райски ябълки

Насладете се по-дълго на невероятния вкус на тези плодове

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 кг узрели райски ябълки
  • 1,5 кг захар
  • Сокът от 1 лимон
  • 1 пръчка канела (по желание)
  • 5-6 карамфилчета (по желание)
  • 1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре райските ябълки, отстранете дръжките и кората. Нарежете ги на малки кубчета или пюрирайте с блендер, ако предпочитате по-фина текстура на сладкото.
  2. В дълбока тенджера смесете захарта и водата. Загрейте на умерен огън, докато захарта се разтвори напълно и се получи прозрачен сироп.
  3. Добавете нарязаните райски ябълки към сиропа. Сложете канелата и карамфила, ако ги използвате. Оставете да къкри на слаб огън, като разбърквате от време на време, за да не загори.
  4. След около 40-50 минути, когато сладкото започне да се сгъстява, добавете лимоновия сок. Той ще помогне за по-добро съхранение и ще запази цвета на плодовете.
  5. Капнете капка от сладкото върху студена чиния. Ако капката не се разтича, сладкото е готово.
  6. Изсипете горещото сладко в предварително стерилизирани буркани. Завийте ги плътно с капачки и ги обърнете с дъното нагоре за 5-10 минути.
  7. Оставете бурканите да изстинат напълно, след което ги съхранявайте на хладно и тъмно място.

Дайте оценка:

Тагове: карамфил лимон бяла захар канела вода райска ябълка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче