Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
800 г череши
1 пакет фини точени кори
4 яйца
3 ч.ч. захар
2 ч.ч. пшеничен грис
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер

Измийте и изчистете от костилки, и дръжки черешите. В дълбока купа отделете белтъците на яйцата, жълтъците няма да са необходими. Разбийте с бъркалка (без да стават на сняг) и постепенно сипете захарта. Добавете олиото, киселото мляко, бакпулвер и грис. Отворете пакета кори и го сложете настрана, завиват се рула от по три кори. Слагате първата на плота/масата и намазвате с 3 с.л. от приготвената смес, върху нея - втората, отново мажете с 3 с.л. от сместа. Покривате с третата и в единия край на дългата страна на кората подреждате в редица череши. Редицата от череши трябва да е два пръста по-навътре от двата края на кората, за да може да ги загънете навътре и да не изтече плънката. След това навивате на стегнато руло и редите в намазана с олио правоъгълна тава. От сместа трябва да ви остане, така че да намажете отгоре готовите рула. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути. Изпеченият сладкиш трябва да се охлади добре, нарязва се на квадратни или правоъгълни парчета и е готов за консумация.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче