5-6 праскови,
500 гр. маскарпоне,
150 мл сметана,
200 гр. захар,
200 гр. бишкоти Савоярди /24 бр./,
1 шоколад
Разбиваме маскарпонето със сметаната и половината захар, до получаването на гладък крем. Попарваме с вряла вода прасковите, обелваме ги, махаме костилките им и ги пасираме с останалата половина захар.
В правоъгълна тавичка подреждаме една до друга 8 бишкоти. Намазваме ги с прасковения крем, а отгоре с белия крем. Така повтаряме 3 пъти.
Оставяме десерта да преседи в хладилника цяла нощ. На другия ден рендосваме целия шоколад отгоре му. Сервираме десерта охладен.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО