За карамела:
60 г масло (маргарин),
1/2 ч. ч. кафява захар,
2 круши,
почистени и нарязани на 12 парчета;
За тестото:
5 яйца,
1/2 ч. ч. захар,
30 мл силно кафе,
1,5 ч. ч. брашно,
1 ч. л. набухвател,
3 с.л. какао,
100 г шоколад, разтопен, може и нарязан на дребно,
ром или ромова есенция,
ванилия,
1/2 ч. ч. едро счукани печени бадеми
Продуктите са за тавичка от 24 см.
Маслото се слага в тавичка и се загрява във фурната на 180 С до разтопяване.
Добавя се кафявата захар и се връща във фурната до разтопяване на захарта.
Изважда се и върху получената карамелена смес се подреждат полумесеци от крушите (остатъците от крушите се нарязват на кубчета и ще се добавят към тестото).
Яйцата се разбиват със захарта.
Прибавят се останалите съставки.
Полученото тесто се изсипва внимателно върху крушите.
Пече се около 35 мин на 175 С с вентилатор до суха клечка.
Обръща се ВЕДНАГА. още докато е горещо (захлупва се с поднос и се обръщат едновременно).
Може да се сиропира със сироп приготвен от 1/2 ч. ч. вода и 1/2 ч. ч. захар
За карамела:
60 г масло (маргарин),
1/2 ч. ч. кафява захар,
2 круши,
почистени и нарязани на 12 парчета;
За тестото:
5 яйца,
1/2 ч. ч. захар,
30 мл силно кафе,
1,5 ч. ч. брашно,
1 ч. л. набухвател,
3 с.л. какао,
100 г шоколад, разтопен, може и нарязан на дребно,
ром или ромова есенция,
ванилия,
1/2 ч. ч. едро счукани печени бадеми
Продуктите са за тавичка от 24 см.
Маслото се слага в тавичка и се загрява във фурната на 180 С до разтопяване.
Добавя се кафявата захар и се връща във фурната до разтопяване на захарта.
Изважда се и върху получената карамелена смес се подреждат полумесеци от крушите (остатъците от крушите се нарязват на кубчета и ще се добавят към тестото).
Яйцата се разбиват със захарта.
Прибавят се останалите съставки.
Полученото тесто се изсипва внимателно върху крушите.
Пече се около 35 мин на 175 С с вентилатор до суха клечка.
Обръща се ВЕДНАГА. още докато е горещо (захлупва се с поднос и се обръщат едновременно).
Може да се сиропира със сироп приготвен от 1/2 ч. ч. вода и 1/2 ч. ч. захар
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност