Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с круши, шоколад и бадеми

От Соня Шатева Соня Шатева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За карамела:
60 г масло (маргарин),
1/2 ч. ч. кафява захар,
2 круши,
почистени и нарязани на 12 парчета;
За тестото:
5 яйца,
1/2 ч. ч. захар,
30 мл силно кафе,
1,5 ч. ч. брашно,
1 ч. л. набухвател,
3 с.л. какао,
100 г шоколад, разтопен, може и нарязан на дребно,
ром или ромова есенция,
ванилия,
1/2 ч. ч. едро счукани печени бадеми

Продуктите са за тавичка от 24 см.

Маслото се слага в тавичка и се загрява във фурната на 180 С до разтопяване.
Добавя се кафявата захар и се връща във фурната до разтопяване на захарта.
Изважда се и върху получената карамелена смес се подреждат полумесеци от крушите (остатъците от крушите се нарязват на кубчета и ще се добавят към тестото).
Яйцата се разбиват със захарта.
Прибавят се останалите съставки.
Полученото тесто се изсипва внимателно върху крушите.
Пече се около 35 мин на 175 С с вентилатор до суха клечка.
Обръща се ВЕДНАГА. още докато е горещо (захлупва се с поднос и се обръщат едновременно).

Може да се сиропира със сироп приготвен от 1/2 ч. ч. вода и 1/2 ч. ч. захар

Дайте оценка:

Тагове: краве масло круша яйца ванилия какао бяло брашно нескафе кафява захар бакпулвер бадеми млечен шоколад ром

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче