Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с кайсии ”Таня”

От Таня Цветанова Таня Цветанова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Тесто:
3 яйца,
1 чаша захар,
130-140 г масло,
1 бакпулвер,
1 ванилия,
2 с.л. прясно мляко,
2-3 намачкани на каша кайсийки,
200 г брашно (1.5 чаша от по 250 мл),
Пълнеж:
500-600 г кайсии,
шепа орехи (по желание),
канела (по желание),
пудра захар за поръсване

Забъркваме тесто от горепосочените продукти. Изсипваме го в намаслена и набрашнена форма (моята е с диаметър 25 см).

Оставяме само 2-3 супени лъжици от сместа.

Върху сместа слагаме орехи, канела и резенчета кайсии.

Съвсем леко покриваме плодовете с останалата смес.

Слагаме в студена фурна. Пускаме я на умерена температура. След като сладкиша се надигне хубаво и се покрие с коричка, намаляваме леко температурата и допичаме до готовност.

Още топъл сладкиш поръсваме обилно с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия бяло брашно прясно мляко кафява захар бакпулвер канела орехи кайсии

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче