Тесто:
3 яйца,
1 чаша захар,
130-140 г масло,
1 бакпулвер,
1 ванилия,
2 с.л. прясно мляко,
2-3 намачкани на каша кайсийки,
200 г брашно (1.5 чаша от по 250 мл),
Пълнеж:
500-600 г кайсии,
шепа орехи (по желание),
канела (по желание),
пудра захар за поръсване
Забъркваме тесто от горепосочените продукти. Изсипваме го в намаслена и набрашнена форма (моята е с диаметър 25 см).
Оставяме само 2-3 супени лъжици от сместа.
Върху сместа слагаме орехи, канела и резенчета кайсии.
Съвсем леко покриваме плодовете с останалата смес.
Слагаме в студена фурна. Пускаме я на умерена температура. След като сладкиша се надигне хубаво и се покрие с коричка, намаляваме леко температурата и допичаме до готовност.
Още топъл сладкиш поръсваме обилно с пудра захар.
Тесто:
3 яйца,
1 чаша захар,
130-140 г масло,
1 бакпулвер,
1 ванилия,
2 с.л. прясно мляко,
2-3 намачкани на каша кайсийки,
200 г брашно (1.5 чаша от по 250 мл),
Пълнеж:
500-600 г кайсии,
шепа орехи (по желание),
канела (по желание),
пудра захар за поръсване
Забъркваме тесто от горепосочените продукти. Изсипваме го в намаслена и набрашнена форма (моята е с диаметър 25 см).
Оставяме само 2-3 супени лъжици от сместа.
Върху сместа слагаме орехи, канела и резенчета кайсии.
Съвсем леко покриваме плодовете с останалата смес.
Слагаме в студена фурна. Пускаме я на умерена температура. След като сладкиша се надигне хубаво и се покрие с коричка, намаляваме леко температурата и допичаме до готовност.
Още топъл сладкиш поръсваме обилно с пудра захар.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност