Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с карамел и праскови

От Петя Цанкова Петя Цанкова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Видът и количеството на плодовете е според вашия вкус.
Какво друго ни е необходимо:
За карамела:
1 ч.ч. захар,
1 п. краве масло;
За тестото:
6 яйца,
1 1/2 ч.ч.захар,
1 1/2 ч.ч. брашно,
1 1/2 ч. лъж.бакпулвер,
1-2 ванилии

Начин на приготвяне: Захарта се карамелизира в тавата, в която ще се пече сладкиша. Върху карамела се излива разтопеното краве масло. Тавата се поставя в камерата на хладилника, за да се втвърди. След като се извади се нареждат плътно различни плодове - праскови, банани, круши, ябълки и др.,нарязани на филии или шайби. В случая съм нарязала и наредила праскови.

Разбиват се жълтъците с 2/3 от захарта. Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг, като постепенно се прибавя останалата захар. Белтъците прибавяме към жълтъчната смес, бъркайки с дървена лъжица. Към тази смес прибавяме пресятото брашно ,предварително смесено с бакпулвера. Прибавя се и ванилията.
Пече се в предварително загрята на 220*С градуса. Готово е, когато се пробва с клечка за зъби и тя излиза суха от сладкиша.

Сладкишът се обръща в поднос или табла.

Сервира се нарязан на парчета.

ДА ВИ Е СЛАДКО !

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца ванилия бяло брашно кафява захар бакпулвер