Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладкиш с хляб, мед и канела

Лесен десерт, който може да приготвите и през седмицата

15’ Подготовка
65’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 с.л. масло, разтопено
  • 1 хляб тост, накъсан на хапки
  • ½ ч.ч. орехи, накълцани на едро
  • 3 ч.ч. прясно мляко с висока масленост
  • 6 големи яйца
  • 130 г кафява захар
  • 2 с.л. ванилов екстракт
  • ½ ч.л. сол
  • 2 с.л. мед
  • ¾ ч.л. канела
  • 3 с.л. бяла захар
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Намаслете тава, с приблизителни размери 30x22. Сложете хляба и орехите.
  2. Разбъркайте заедно прясното мляко яйцата, захарта, ваниловия екстракт, солта, меда, 2 с.л. от разтопеното масло и ½ от ч.л. канела в голяма купа.
  3. Изсипете сместа върху хлебните късове, притиснете ги леко, за да попият течността по-добре, след което покрийте тавата и оставете да престои най-малко 8 ч. в хладилника.
  4. Загрейте фурната на 190 градуса. Докато това се случва, извадете тавата на стайна температура.
  5. Смесете бялата захар с 1 и ½ ч.л. мед и ¼ ч.л. канела.
  6. Разпределете захарната смес върху хляба и сложете тавата във фурната. Печете за 40-45 мин., докато придобие златист цвят.
  7. Когато сладкишът стане готов, изчакайте да изстине 10 мин., след което го поръсете с пудрата захар и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяла захар пудра захар ванилия прясно мляко кафява захар канела хляб мед орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче