Необходими продукти:
- 3 с.л. масло, разтопено
- 1 хляб тост, накъсан на хапки
- ½ ч.ч. орехи, накълцани на едро
- 3 ч.ч. прясно мляко с висока масленост
- 6 големи яйца
- 130 г кафява захар
- 2 с.л. ванилов екстракт
- ½ ч.л. сол
- 2 с.л. мед
- ¾ ч.л. канела
- 3 с.л. бяла захар
- Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Намаслете тава, с приблизителни размери 30x22. Сложете хляба и орехите.
- Разбъркайте заедно прясното мляко яйцата, захарта, ваниловия екстракт, солта, меда, 2 с.л. от разтопеното масло и ½ от ч.л. канела в голяма купа.
- Изсипете сместа върху хлебните късове, притиснете ги леко, за да попият течността по-добре, след което покрийте тавата и оставете да престои най-малко 8 ч. в хладилника.
- Загрейте фурната на 190 градуса. Докато това се случва, извадете тавата на стайна температура.
- Смесете бялата захар с 1 и ½ ч.л. мед и ¼ ч.л. канела.
- Разпределете захарната смес върху хляба и сложете тавата във фурната. Печете за 40-45 мин., докато придобие златист цвят.
- Когато сладкишът стане готов, изчакайте да изстине 10 мин., след което го поръсете с пудрата захар и поднесете.
ИЗБРАНО