Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладка палачинкова торта

От Дори Трошева Дори Трошева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За палачинките:
800 мл пр. мляко
2 яйца
ванилия

щипка сол,
захар

брашно /до средно гъста каша/

За крема:
50 мл пр. мляко
5 с.л нишесте ванилия
2 с.л кр. масло
8 с.л захар
1 яйце
1 желатин


Слага се млякото да заври, през това време се разбива яйцето със захарта, добавя се нишестето, разтворено в малко вода. Тази смес се прибавя към млякото при непрекъснато бъркане /не оставяйте крема да става много гъст/, премахва се от котлона и се добавя маслото и ванилията, след като крема се охлади се прибавя желатина.

На дъното на форма /желателно е да е с падащо дъно/ се поставя една палачинка, част от крема, отгоре се нареждат 6 бр. навити палачинки /пълнежа е по ваш избор /аз използвах сладко от дюли и течен шоколад, като във всяка палачинка поставях и банан,отново крем, още 6 бр. палачинки и накрая останалият крем. Престоява една вечер в хладилник, след което се освобождава от формата и се украсява с шоколад.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло палачинки яйца ванилия прясно мляко кафява захар желатин брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче