За палачинките:
800 мл пр. мляко
2 яйца
ванилия
щипка сол,
захар
брашно /до средно гъста каша/
За крема:
50 мл пр. мляко
5 с.л нишесте ванилия
2 с.л кр. масло
8 с.л захар
1 яйце
1 желатин
Слага се млякото да заври, през това време се разбива яйцето със захарта, добавя се нишестето, разтворено в малко вода. Тази смес се прибавя към млякото при непрекъснато бъркане /не оставяйте крема да става много гъст/, премахва се от котлона и се добавя маслото и ванилията, след като крема се охлади се прибавя желатина.
На дъното на форма /желателно е да е с падащо дъно/ се поставя една палачинка, част от крема, отгоре се нареждат 6 бр. навити палачинки /пълнежа е по ваш избор /аз използвах сладко от дюли и течен шоколад, като във всяка палачинка поставях и банан,отново крем, още 6 бр. палачинки и накрая останалият крем. Престоява една вечер в хладилник, след което се освобождава от формата и се украсява с шоколад.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.