Необходими продукти:
- 175 г масло, разтопено
- 140 г мед
- 1 голямо яйце, разбито
- 250 г сурова тиква, обелена и почистена от семките
- 100 г захар мусковадо
- 350 г самонабухващо брашно
- 1 с.л. джиджифил на прах
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Намазнете страните и дъното на продълговата форма за хляб и я застелете с хартия за печене.
- Смесете маслото, меда и яйцето, след което прибавете тиквата. Накрая сложете захарта, брашното и джинджифила.
- Изсипете готовата смес във формата за хляб и печете за 50-60 мин., докато хлябът покафенее.
- Оставете го да изстине в тавата за 5 мин., след което го извадете и оставете върху решетка, за да се охлади напълно.
ИЗБРАНО