Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладък хляб с тиква

Внесете разнообразие у дома

30’ Подготовка
60’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 175 г масло, разтопено
  • 140 г мед
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 250 г сурова тиква, обелена и почистена от семките
  • 100 г захар мусковадо
  • 350 г самонабухващо брашно
  • 1 с.л. джиджифил на прах

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Намазнете страните и дъното на продълговата форма за хляб и я застелете с хартия за печене.
  3. Смесете маслото, меда и яйцето, след което прибавете тиквата. Накрая сложете захарта, брашното и джинджифила.
  4. Изсипете готовата смес във формата за хляб и печете за 50-60 мин., докато хлябът покафенее.
  5. Оставете го да изстине в тавата за 5 мин., след което го извадете и оставете върху решетка, за да се охлади напълно.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло тиква яйца джинджифил на прах мед захар мусковадо брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче