Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
4 домата (големи) 4 бр яйца 200 г сирене 3 ч.л. масло магданоз за поръсване

Доматите трябва да са достатъчно големи, за да се пъхнат цели в гювечетата. Измиват се добре на всеки се отрязва „капаче“ от долната страна. Вътрешността им се издълбава с лъжица. Гювечетата се намазват с масло. Във всяко гювече се поставя домат с отвора на горе. На дъното на доматите се поставя по половин чаена лъжичка масло. Вътрешността на доматите се намачква с вилица и се смесва с натрошеното сирене. Разбърква се добре. С тази смес се пълнят до горе доматите. Поставя се доматеното „капаче“ и гювечетата се захлюпват. Пъхат се в студена фурна. Пекат се на 200°С за около 20 минути. След това се махат капаците (на гювечетата и на доматите). Плънката леко се притиска леко с лъжица и върху всеки домат се чуква внимателно по едно яйце.Гювечетата се връщат във фурната (без капаците) и се запичатза още 2-5 минути (в зависимост дали искате рохко или добре запечено яйце). Преди поднасяне, доматите се изваждат от гювечетата и се поръсват с магданоз. * продуктите са за 4 порции

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче