Доматите трябва да са достатъчно големи, за да се пъхнат цели в гювечетата. Измиват се добре на всеки се отрязва „капаче“ от долната страна. Вътрешността им се издълбава с лъжица. Гювечетата се намазват с масло. Във всяко гювече се поставя домат с отвора на горе. На дъното на доматите се поставя по половин чаена лъжичка масло. Вътрешността на доматите се намачква с вилица и се смесва с натрошеното сирене. Разбърква се добре. С тази смес се пълнят до горе доматите. Поставя се доматеното „капаче“ и гювечетата се захлюпват. Пъхат се в студена фурна. Пекат се на 200°С за около 20 минути. След това се махат капаците (на гювечетата и на доматите). Плънката леко се притиска леко с лъжица и върху всеки домат се чуква внимателно по едно яйце.Гювечетата се връщат във фурната (без капаците) и се запичатза още 2-5 минути (в зависимост дали искате рохко или добре запечено яйце). Преди поднасяне, доматите се изваждат от гювечетата и се поръсват с магданоз. * продуктите са за 4 порции
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО